fbpx
Logo Main Yellow Medium

LaLaLand Nederland

29 & 30 June in
Ruigoord, Amsterdam
Za 12-23u | Zo 9-18u

29 & 30 June in Ruigoord, Amsterdam, Za 12-23u | Zo 9-18u

programma

‘Unity in Diversity’ is waar India voor staat. Op LaLaLand vind je van alles.

Op zaterdag opent de deur om 12u en gaat het programma door tot 23u. Op zondag starten we al om 9u met een prachtig ochtendconcert en yoga en sluiten we het programma met een grand finale om 18u af.

Op LaLaLand zijn 6 stages te vinden: 1. Holi Stage (in de kerk van Ruigoord is er yoga tot klassiek tot electronic), 2. Felix Room (toegewijd aan Felix van Lamsweerde, de grondlegger van de Indiase Klassieke muziek in Nederland), 3. Chandi Chowk (op het plein voor de kerk spelen bands, kun je dansen, meedoen en relaxen), 4. Yoga Pavilion (hier vind je ons uitgebreide yogaprogramma voor alle leeftijden en niveaus én talks), 5. Art House (voor modern kunst en workshops) 6. Chai & More (dwaal naar de Ruigoord Theetuin waar kan luisteren naar Kirtan in het groene gras).

muziek

De muziek is super gevarieerd. We hebben de spetterende 10-koppige band Dharavi Rocks, uit de sloppenwijken van Mumbai, Tritha and Friends met fusion en electronic set, het Cosmic Choir, Swaram and some Jazz, DJ Mous, DJ Thee J Johanz en de band Diamonds 2000. 

klassiek

Indiase klassieke muziek gaat om improvisaties. Dat maakt het spannend, levendig en altijd anders. In de Felix Room kun je genieten van de beste Indiase en Europese musici en dansers. Zij laten de veelzijdigheid van Indiase klassieke stijlen en instrumenten zien. Ook kan jong en oud in workshopvorm kennismaken met Indiase ritmes en klassieke danspassen. LaLaLand 2024 belooft prachtige klassieke muziek van de Zuid-Indiase violisten Mysore en Sumanth Manjunath, de Indiase fluitzusters Debopriya en Suschismita Chatterjee, de slide-guitarist Manish Pingle, de sarangi speler Sabir Khan, de sitarspeler Deobrat Mishra, dhrupad zangeres Marianne Svasek, tablaspeler Heiko Dijker en er is de première van Marma van de carnatic musicus Chandana Bala Kalyan.

dans

LaLaLand biedt meerdere dansoptredens. Er is de Spaans Indiase dansproductie ‘Cuerpo Habitado’, ‘OTTA’ van de Thudippu Dance Foundation, het hedendaagse dansgezelschap Kalpanarts, een Kuchipudi dans en een optreden van het Drag Glam Trio.

yoga

LaLaLand heeft een uitgebreid yogaprogramma. Verwacht traditionele Hatha yoga, verbindende klassieke Tantra, Ashtanga, Vinyasa, Yin yoga, en de Shiva Shakti Dance. Er is yoga voor iedereen: de yoga diehard en first timers, kinderen en de hele familie. Afke Reijenga, één van de bekendste yogini’s van Nederland, verzorgt een deel van het yogaprogramma. Ook worden er lessen gegeven door Tina Rumenović, Lakshman Kharagjitsing, Lalí Rullens, Esmee Jiskoot en Arjuna van der Kooij.

kunst

Op LaLaLand tonen de kunstenaars Subodh Kerkar, Jaap Kroon, Angelina Kumar, Priyam Redican en Martijn Baarda & Ari Jayaprakash hun werk. Van fotografie, video, beeldende kunst, Gond-art, tot AI-kunst.

TALKS & POËZIE

Talks worden gegeven door oud NOS-correspondent India Lucas Waagmeester, kunstenaar Subodh Kerkar, schrijver en dichter Hans Plomp, auteur van ‘de Bijbel Indiase keuken’ Paulami Joshi, fotograaf Annelies Rigter en schrijfster Shantie Singh. Het Goaanse Queer Trio gaat in gesprek met de bekende Drag Queen Snorella over Queer en LGBTQ+ in India. Ook dit jaar is er weer een spoken-word-sessie van artiest Priyam Redican.

WORKSHOPS

Voor alle leeftijden zijn er diverse workshops op LaLaLand te doen. Denk aan cricket, Kalaripayattu, Bollywooddans, Bhangradans, klassieke muziekconcert, sound healing, Gond Art en zelf instrumenten maken en meedoen aan een drumcircle.

FooD

Geniet van deze uitstekende keuze aan Indiaas eten en drinken van Sergeant Pepper, Streatwise Naan Pizza & Solar Coffee, Just Yuhi Foods, Taste of Nepal, de Lassi Bar, Popcorn, Candyfloss, Frugurpop

MELA

Ga winkelen bij de geweldige opties die je bij LaLaLand hebt, zoals Karma Kouture, Mi Bella Moda, Etnische Andaaz Sari’s, Kanchic Sari’s, Pashminas, Tribal Mist, Etnische Andaaz Sari’s, Henna, Energy Healing en Taletta & Zatara Jewelry.

een weekend india
zonder te vliegen

50+ acts:

Op LaLaLand – The Magic of India kun je genieten van de kleuren, geluiden en geuren die zo typisch zijn voor India maar ook van onbekende kunst en cultuur uit het hedendaagse India.

India, een beating heart, powerful, energiek en innovatief. Dit alles midden in de setting van het magische dorp Ruigoord.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schakel JavaScript in uw browser in om dit formulier in te vullen.
KOOP TICKETS!